Kanotochten
, dagtochten en weekeinden, vaarseizoen 2018 van kanovereniging Meander te Baarn

Scroll verder naar beneden voor een uitgebreid overzicht van alle geplande tochten voor het vaarseizoen 2018.

Het motto is:"Voor elk wat wils".
   hier voor het overzicht als   document.
om af te drukken en boven jouw bed te hangen,
spijkers en hamer zijn te leen bij een van de leden van de toercie!

01/04

verz.

Openingstocht: Om 11:30 uur staat de koffie klaar, 12:00 vertrekken.

Lekker voor bij de koffie ja, toch?

I.v.m. Eerste Paasdag varen wij vanaf het clubgebouw naar de monding van de Eem. Afhankelijk van het weer eten wij daar of anders bij terugkomst op de club, samen een paaslunch die iedereen zelf heeft meegenomen.

14/04

verz.

vertrek

Spakenburg (ca. 23 km) Let op: tocht is op Zaterdag!

Vanuit de club samen met leden van de TKBN

We varen over de Eem voorbij het pontje van Eemdijk naar het Eemmeer. We leggen onze kano’s op het strandje voor Spakenburg waar zaterdag marktdag is. Uiteraard is hier voldoende gelegenheid en tijd om te pauzeren en een visje te scoren. Wanneer iedereen is uitgerust stappen we weer in de boten om terug te varen naar ons honk.

22/04

Angstel en Vinkeveen  (ca. 24 km)

Afwisselende rondtocht over de kronkelende oude veenriviertjes Winkel, Waver, Holendrecht en Angstel en door het watersportgebied De Vinkeveense Plassen.

10/05

t/m

13/05

Hemelvaren in Eernewoude (Frl)

We verblijven op camping “Simmerwille”. De tochten variëren tussen 10 en 35 km.

Zie: http://www.simmerwille.nl/

Geef je tijdig op bij een van de leden van de toercie i.v.m. het reserveren

10/06

Waterland (ca. 18 km)

Rondtocht vol afwisseling over oude stroomgeulen: door kronkelende poldervaarten en langs karakteristieke plaatsen zoals Zuiderwoude en Monnickendam.

Ook voor de beginnende vaarder zeer geschikt!

08/07

Nederrijn (ca. 25 km)

Na het succes van afgelopen jaar varen wij nu langs de Utrechtse Heuvelrug stroom afwaarts vanaf Rhenen richting Amerongen.

Vrijdag !!

13/07

Volle maan tocht

Wij varen de volle maan tegemoet naar de Dode Hond om daar heerlijk te bbq-en en te borrelen.

12/08

De Eilandspolder  (ca. 20 km)

Rondtocht door vogelrijk veenweidegebied en langs karakteristieke dorpjes in het hart van Noord-Holland.

Zeer geschikt voor beginnende vaarders

08/09
    t/m

09/09

Herfstweekeinde in De Biesbosch, zaterdag en zondag rondvaren in dit mooie gebied.
Twee dagen kamperen op de camping aldaar.

Deze camping is alleen via het water bereikbaar.

Zie:  http://www.Biesboschhoeve.nl

Zwerftocht over kreken en stroomgeulen door de wilgenbossen van het zoetwatergetijdengebied Nationaal Park de Biesbosch

Voor dit evenement geldt vroegtijdig opgeven bij de Toercie

14/10

Laatste tocht van het seizoen: Almere (ca 25 km)

Rondtocht over vaarten en plassen door de groene stadparken en opmerkelijke woonwijken van Nederlands jongste stad.

Wat betreft de weekeinden het volgende.

Hemelvaart; Eernewoude

Biesbosch; in september

Nu vast opgeven bij de Toercie, dit in verband met de reservering van de kampeerplek.

Voor de  weekeinden geldt dat iedereen vrij is om een dagje mee te varen. Dus als je eens op een zaterdag wilt varen geef dit dan door aan de Toercie.

Tenslotte:

"Bij elk toggie hoort een overheerlijk stuk appeltaart, jatogtoch? ".

Lees ook de vaarregels er eens op na!

N.B. Buiten dit programma om kan je natuurlijk onderling afspreken om ergens te gaan varen. (waterkaarten zijn altijd te leen bij de leden van de Toercie.)

Wij volgen de richtlijnen van “Peddelpraat” en de “Adviezen voor de deelnemers aan de toertochten van KV Meander” voor wat betreft kennis en kunde van de vaarder om mee te kunnen varen. Wij verwachten dan ook dat deze bekend zijn. Bij twijfel is het de bedoeling om dit (wederzijds) aan te geven. Aangezien wij geen gecertificeerd opleidingsprogramma hebben, zijn hierover geen digitale uitspraken uit te doen. Veiligheid staat voorop. De richtlijnen zijn hiervoor te raadplegen. Behalve indien er kinderen meevaren, waarvoor volwassenen de zorg hebben, varen we in groepsverband op eigen verantwoordelijkheid! Dit betekent ook dat we die verantwoordelijkheid naar elkaar hebben om elkaar bij te staan.

Zie hiervoor: www.peddelpraat.nl/index.php/toervaren en www.kvmeander.nl/leden-info/vaarregels

Raadpleeg altijd de site voor de laatste plannen.

Wij sturen voor aanvang van alle tochten info via de bekende kanalen.

Veel vaarplezier het komende seizoen,

Frederiek, Hester en Anja

(Een berichtje sturen naar één van de leden van de toercommissie, kan natuurlijk altijd)

Ook wel handig --->