Proefvaren of kennismaken op de dinsdagavond

Proeftocht en Beginnersbegeleiding voor volwassenen op dinsdagavond. (Aanvang 19:30)

Lijkt het je leuk om op een sportieve manier op het water bezig te zijn en te genieten van de natuur en rust, maar heb je nog nooit in een kajak gezeten of heb je zelfs wat watervrees? Wees gerust, de meesten van onze leden zijn ook zo begonnen, maar peddelen er nu rustig op los.

Onder begeleiding van een ervaren Meander-lid word je tijdens een proeftocht de beginselen van het kajakvaren bijgebracht.

Als de proefvaart jou bevalt kan je deelnemen aan de introductiecursus van ca. 3 tot 4 avonden. Het doel is om je alle beginselen van het kajakvaren bij te brengen. Jouw vorderingen worden bijgehouden op een zogenaamde begeleidingskaart. Na de cursus kun je beslissen of je lid wilt worden van onze kanovereniging. Zodra je lid bent geworden bestaat de mogelijkheid om mee te doen aan een basiscursus waar je de fijne kneepjes van het kajakvaren worden aangeleerd.

Het enige wat we van je verwachten is dat je een sportieve instelling hebt en kunt zwemmen. Je zult merken dat je na enkele begeleidingstochten zonder moeite in en uit een kajak kan stappen, golven kan trotseren, een redelijke vaarsnelheid hebt ontwikkeld en een aantal technieken beheerst waarvan je het bestaan nooit hebt vermoed.

De proeftochten starten elk jaar volgens het begeleidingsrooster dat op de home-page onder het kopje "Activiteiten" is geplaatst.

Interesse? Stuur een e-mail naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en vraag de "Meander-Checklijst Proefvaren" aan. In deze checklijst, die wij je graag mailen, tref je informatie aan over kleding en andere zaken die je moet weten alvorens een proeftocht te beginnen.

OEPS, foutje