Kanotochten
, dagtochten en weekeinden, vaarseizoen 2017 van kanovereniging Meander te Baarn

Dit jaar voor het eerst onder leiding van de nieuwe toercommissie

Scroll verder naar beneden voor een uitgebreid overzicht van alle geplande tochten voor het vaarseizoen 2017.

Het motto is:"Voor elk wat wils".
   hier voor het overzicht als   document.
om af te drukken en boven jouw bed te hangen,
spijkers en hamer zijn te leen bij een van de leden van de toercie!

02/04

verz.

Openingstocht: Om 12:30 uur staat de koffie klaar, 13:00 vertrekken.

Lekker voor bij de koffie ja, toch

Vanaf het clubgebouw naar de monding van de Eem of verder.
De eerste keer doen we het rustig aan, ja toch?

23/04

verz.

Loosdrechtse Plassen (Lengte ca. 25 km)

let goed op deze rakkers!
Plus nog een stuk over de Vecht, ook altijd leuk

25/05
28/05

verz.

Hemelvaren 2017 Standplaats Heeg (Frl).

Voor leden en verwanten, vier dagen kamperen, kanoën, fietsen en/of wandelen. De trailer gaat misschien mee?
Een tocht op de Waddenzee behoort ook tot de mogelijkheden. Sneekermeer ligt naast de deur. Kortom, voor elk wat wils.
Geef je tijdig op, i.v.m. plaatsen op camping (en trailer?)

We verblijven op: https://www.campingoanepoel.nl

25/06

verz.

Kortenhoef, "Waterlelie-tocht", (ca 18 km)

Zeer geschikt voor de beginnende vaarder.

Blijft altijd mooi om langs te varen.

08/07

Volle maan tocht

Zaterdagnacht!!
Om 21:00 verzamelen bij het clubgebouw, sneukelen op de Dode Honden dan terug naar de club om daar gezamelijk te lunchen. Als je niet zeker weet wat "sneukelen" betekent, even goegelen om misverstanden te voorkomen.

16/07

verz.

Dan is het vakantie tijd, plannen voor deze dag volgen nog.

Vrij-Zon

25/08

27/08

Kampeertrektocht

Vanaf onze kanosteiger naar Almere, door de sluis naar binnen, verval van circa 6m, kamperen in de jachthaven. De volgende dag gaan wij bij gunstige weersomstandigheden bij “Het Blocq” het Markermeer op en terug naar Meander.

Bovenstaande tocht is voor de gevorderde vaarder.
Geef je hier tijdig voor op.

08/10

verzamelen

Strand- en Branding-varen in Katwijk aan Zee o.l.v. Coert

Voor de gevorderde vaarder, de datum van deze activiteit hangt af van de omstandigheden aan de kust.

16/09

17/09

verz

03/09

Herfstweekeinde in De Biesbosch, zaterdag en zondag rondvaren in dit mooie gebied.
Twee dagen kamperen op de camping aldaar. Deze camping is alleen via het water bereikbaar.

Zie:  http://www.Biesboschoeve.nl

Neder-Rijn
Kribbetjes varen, voor vele onder u een nieuwe tak van sport.

29/10

verz.

Laatste tocht van het seizoen

We gaan naar Weerribben

Let op; Start Wintertijd!!

Wat betreft de weekeinden het volgende.

Hemelvaart; Heeg.

Nu vast opgeven bij de toercie. i.v.m. het reserveren.

Voor de  weekeinden geldt dat iedereen vrij is om een dagje mee te varen. Dus als je eens op een zaterdag wilt varen geef dit dan door aan de Toercie.

Tenslotte:

"Bij elk toggie hoort een overheerlijk stuk appeltaart, jatogtoch? ".

Wij volgen de richtlijnen van de TKBN en Peddelpraat voor wat betreft kennis en kunde van de vaarder om mee te kunnen varen. Wij verwachten dan ook dat deze bekend zijn. Bij twijfel is het de bedoeling om dit (wederzijds) aan te geven. Aangezien wij geen gecertificeerd opleidingsprogramma hebben, zijn hierover geen digitale uitspraken uit te doen. Veiligheid staat voorop. De richtlijnen van TKBN etc zijn hiervoor te raadplegen. Behalve indien er kinderen meevaren, waarvoor volwassenen de zorg hebben, varen we in groepsverband op eigen verantwoordelijkheid! Dit betekent ook dat we die verantwoordelijkheid naar elkaar hebben om elkaar bij te staan.

Zie hiervoor: http://www.peddelpraat.nl/index.php/toervaren

N.B. Buiten dit programma om kan je natuurlijk onderling afspreken om ergens te gaan varen. (waterkaarten zijn altijd te leen bij de leden van de Toercie.)

Nog in te plannen, maar wat zeker doorgang vindt is:

Stranddag. Houdt de site in de gaten!

Raadpleeg altijd de site voor de laatste plannen.

Veel vaarplezier het komende seizoen,    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Een berichtje sturen naar één van de leden van de toercommissie, kan natuurlijk altijd)

Ook wel handig --->

Schoolvakanties --->