Proeftocht en Beginnersbegeleiding voor volwassenen op dinsdagavond. (Aanvang 19:00)

Lijkt het je leuk om op een sportieve manier op het water bezig te zijn en te genieten van de natuur en rust, maar heb je nog nooit in een kajak gezeten of heb je zelfs wat watervrees? Wees gerust, de meesten van onze leden zijn ook zo begonnen, maar peddelen er nu rustig op los.

Onder begeleiding van een ervaren Meander-lid word je tijdens een proeftocht de beginselen van het kajakvaren bijgebracht. Deze zal jou uitleggen hoe je moet in- en uit-stappen, de peddel vast houdt, en niet onbelangrijk is te weten hoe je vooruit komt, remt een bocht kunt maken. Als de proefvaart je bevalt, kan je deelnemen aan de introductiecursus van circa 3 a 4 avonden. Het doel is om je alle beginselen van het kajakvaren bij te brengen. Jouw vorderingen worden bijgehouden op een zogenaamde begeleidingskaart. Na deze cursus kun je beslissen of je lid wilt worden van onze vereniging. Zodra je lid bent geworden bestaat de mogelijkheid om mee te doen aan een vervolgcursus waar je de fijne kneepjes van het kanovaren worden aangeleerd.

Het enige wat we van je verwachten is dat je een sportieve instelling hebt en kunt zwemmen. Je zult merken dat je na enkele begeleidingstochten zonder moeite in en uit een kajak kan stappen, golven kan trotseren, een redelijke vaarsnelheid hebt ontwikkeld en een aantal technieken beheerst waarvan je het bestaan nooit hebt vermoed.

De proeftochten starten elk jaar volgens het begeleidingsrooster dat elders op deze pagina is geplaatst.

Interesse? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vraag de “Meander-Checklijst-Proefvaren” aan. In deze checklijst, die wij je graag mailen, tref je informatie aan over kleding en andere zaken die je moet weten alvorens een proeftocht te beginnen.

Klik hier voor het begeleidingsrooster.