Eerstvolgende Evenement
         
 d
ondcerdag 10mei t/m zondag 13 meil  a.s.

"Hemels varen te Eernewoude (Frl)"


om 08:30 uur aanwezig op de club om de boten op te laden.

Over 2 weken zitten we er al! Eernewoude, here we come!

18 mensen hebben zich opgegeven, sommigen blijven alle dagen ( en een beetje meer), anderen komen en gaan korter.

Eerst maar eens wat praktische zaken.

Egbert neemt de trailer mee en kan 10 boten vervoeren. Ik zou willen voorstellen dat de volgende mensen zelf hun boten vervoeren:

Catharina en Jurgen, Greetje en René, Nico en John, Hans, eventueel Janneke als ze komt.

Spreek even met Egbert af wanneer hij de trailer wil opladen zodat hij dat niet alleen hoeft te doen. Bespreek ook zelf met elkaar carpoolmogelijkheden

Dit jaar varen we voor het eerst met een GPS. Vanzelf gaan er kaarten mee en de ToerCie zal kijken of er mogelijkheden zijn tot het maken van een aantal ( uitvergrote) kopieën van de omgeving. Zo kunnen liefhebbers lange tochten maken van een km of 35 . Daarnaast bieden de Alde Feanen veel mogelijkheden tot het varen van korte tochtjes voor degene die dat verkiezen. De omgeving biedt mogelijkheden voor alle wensen, kleine watertjes maar ook wat grotere meren bij Grou of boven Drachten.

Vaak zullen we het prinses Margrietkanaal moeten kruizen of een stuk bevaren. Hier kunnen we te maken hebben met groot beroepsvaart. Dit vraagt wat van ons vaargedrag.

Om een beetje voorbereid te zijn: de instapplek bij de camping biedt mogelijkheid tot max 2 instappers per keer, dus heb geduld! Daarnaast is het een mooi maar ook erg geliefd gebied. We zullen verre van de enige watersporters zijn. Ook hierdoor zullen we soms ons vaargedrag moeten aanpassen.

Voor de meesten van ons is dit event gesneden koek maar voor de beginners ( hallo Sylvia) een kleine introductie.

Hemelvaren is binnen Meander iets waar we reikhalzend naar uitkijken.

Het is een groot vaar-, fiets-, wandel-, relax-en sneukelfestijn.

Sommigen blijven alle 4 dagen, sommigen zelfs wat langer en een aantal schuiven later aan of gaan eerder weg. Alles kan, niets moet.

Omdat donderdag de dag is dat de meesten komen en eerst nog druk zijn met het maken van een comfortabel kampement varen we ons die dag een beetje in door een korter stukje te peddelen. Daarnaast neemt bijna ieder die dag wat snack-en snaaiwerk mee omdat dan de winkels over het algemeen gesloten zijn. De andere dagen koken we meestal gezamenlijk maar ook daarin is ieder vanzelf vrij om een eigen plan te trekken.

We staan op camping Simmerwille. Hier kun je 's ochtends verse broodjes kopen en eventueel zelfs ontbijten. Er is een klein barretje voor het geval de drankvoorraad op is of je een vers kopje koffie wilt.

Denk aan eten en drinken voor onderweg, (thermos)flesje, plastic zakjes/bakjes om je lunch in mee te kunnen nemen.

Is je kano-outfit in orde, zwemvest/neopreen en vanzelf je kano?

Je kampeerspullen, stoeltje, tafeltje.

Er gaat volop kookgerei mee waar voor grotere partijen op gekookt kan worden. Tenzij je veel waarde hecht aan je zelfstandigheid en je ten alle tijden je eigen kopje koffie wilt zetten hoef je dus geen brander, potten en pannen mee te nemen. Wel je eet- en drinkgerei.

Volgens mij heb ik zo alle info wel gehad.

Nu met z'n allen heel hard duimen voor goed weer!

Tot Hemelvaren!Ga vooral mee! We hopen op een grote opkomst.


De ToerCie.
Anja, Hester en Frederiek